Kris en Cindy bouwden hun garage op Franse grens om tot frituur Route 38: “Fransen zijn goed in stokbrood bakken, maar frieten zijn nog altijd onze specialiteit”

Kris en Cindy bouwden hun garage op Franse grens om tot frituur Route 38: “Fransen zijn goed in stokbrood bakken, maar frieten zijn nog altijd onze specialiteit”

Kris en Cindy bouwden hun garage om tot frituur Route 38 in retro-Amerikaanse stijl. Foto: Thijs Pattyn

Poperinge -

Route 38 is makkelijk uit te spreken in het Nederlands, Frans en Engels. Een ideale naam dus voor een retro-Amerikaanse frituur met Frans cliënteel in een Vlaamse uithoek. Nadat de grens sloot door corona, ontdekten veel Poperingenaars de frituur van Kris en Cindy. En zo werd de frituur door de lezers van Het Nieuwsblad verkozen tot beste van de gemeente Poperinge.

Kris Borteel (44) en Cindy Leys (41) begonnen samen hun eigen frituur in de garage van hun woning bij de grens tussen Poperinge en Frankrijk in het dorpje Abele. “Onze frituur ligt aan het Abelestationsplein ...