Belgian Cat Julie Vanloo over “dikke kans” in Spanje en liefde voor voetbal: “Club Brugge kampioen, dat maakt me gelukkig”

Belgian Cat Julie Vanloo over “dikke kans” in Spanje en liefde voor voetbal: “Club Brugge kampioen, dat maakt me gelukkig”

Het gaat Julie Vanloo opnieuw voor de wind. De West-Vlaamse maakt weer deel uit van de Belgian Cats en gaat komend seizoen voor Zaragoza spelen, in de Spaanse topcompetitie. Daarnaast heeft ze naar eigen zeggen de vent van haar leven gevonden.

Vanloo trok vorig jaar naar Australië, waar ze sportief geen hoge toppen scheerde wegens enkele blessures in haar team. Ze liet ook een periode in het najaar bij de Cats schieten wegens de grote afstand. In februari was de 27-jarige point guard er dan niet bij voor het olympisch kwalificatietoernooi in ‘haar’ Oostende.

“Dat heeft me veel pijn gedaan”, kwam Vanloo erop terug bij MNM. “Het zal altijd de missing puzzle zijn in mijn carrière bij de nationale ploeg. Maar ik heb dat nu achter mij gelaten en ik ben blij dat de Cats zich geplaatst hebben voor Tokio. Nu kan ik mij terug in de groep werken. Ik heb een goed gesprek gehad met de bondscoach. Ik zal zijn beslissing nooit begrijpen, maar heb ze wel aanvaard. Ik ben ook niet blij dat de Spelen werden uitgesteld. Het geeft me de kans om een extra jaar vertrouwen op te doen en me ervoor klaar te stomen, maar ik had het liever anders gezien.”

Vanloo is nu dus terug bij de Cats. De West-Vlaamse werd namelijk geselecteerd voor het ‘Summer Camp’ in juli in Kortrijk, Wilrijk en Louvain-la-Neuve. En ze tekende een contract bij de Spaanse eersteklasser Zaragoza. “Ze heeft karakter en punch”, aldus de clubleiding.

“Het wordt mijn eerste keer in Spanje”, aldus Vanloo. “Dat is echt een goeie competitie. Ik let eigenlijk niet op het feit of ik al in een bepaald land gespeeld heb. Ik leef van dag tot dag en kijk naar de kansen die ik krijg. Spanje was al langer een doel. Eigenlijk ging ik terug naar Zweden, maar dit kon ik niet laten liggen. Zo’n dikke kans.”

Hallo, Tobi

Tussendoor leerde de Belgian Cat ook iemand nieuw kennen. “Tobi. Ja, de vent van mijn leven”, lachte ze. “Ik ben nu mama van twee. Ik had al een kat en heb nu ook een hond geadopteerd, heel impulsief. Ik ging normaal met eentje uit het asiel wandelen, maar ik heb hem meegepakt naar huis. Hij zat daar zo zielig achter die tralies… Het was de juiste beslissing. Tobi is elf maanden oud en een Amerikaanse cockerspaniël. Hij gaat mee in de auto naar Spanje. Hij zit graag in de auto, dus.”

Wie Vanloo volgt op sociale media, zag Tobi al eens passeren. Net als de Belgian Cat die staat te jongleren met een voetbal. “Ik droom er stiekem van om een Red Flame te worden”, grapte de West-Vlaamse. “Ooit zie ik me wel een carrièreswitch maken. Op het niveau van cafévoetbal dan hé, na het basketbal met de vrienden.”

“Als ik een basketbal en een voetbal zie liggen, dan pak ik onbewust die voetbal vast om te jongleren. Ik heb er een enorme passie voor. Ik heb ook een abonnement op Club Brugge en kijk veel naar de Premier League en La Liga. Ik heb zelf één jaar gevoetbald. Op het patattenveld van Blue Star Geluveld voor ik ging basketten. Ik kan ook echt trucjes hé. Geef mij een bal en ik doe het (lacht).”

Luisteraars konden ook vragen insturen. Zo kreeg Vanloo de vraag wat haar mooiste herinneringen als basketster is. “Het EK-brons met de Cats in Praag drie jaar geleden. Dat pakken ze nooit nog van ons af. Dat ik toen zo uitgelaten was? Ja, het leven is een feest hé. Hard werken tot die climax en dan losgaan. Wat ik versta onder geluk? Zorgeloos leven. Omringd zijn door vrienden en familie. Een goed seizoen draaien. En Club Brugge dat kampioen speelt!”

Belgian Cat Julie Vanloo over “dikke kans” in Spanje en liefde voor voetbal: “Club Brugge kampioen, dat maakt me gelukkig”
Foto: BELGA
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.