Zomerbroeiklassen om leerachterstand te beperken

Zomerbroeiklassen om leerachterstand te beperken

Foto: *

Aalst -

Sinds 24 maart organiseert Broeiklas vzw studiebegeleiding online voor kwetsbare lagere schoolkinderen. Vanaf 6 juli start Broeiklas nu ook met een zomerwerking: zomerbroeiklassen. Op deze manier zet Broeiklas vzw alles op alles om hun leerachterstand zoveel mogelijk te beperken.

Wegens de coronacrisis viel de fysieke studiebegeleiding plots weg. Maar vele ouders gaven aan dat hun kinderen zeker in deze moeilijke tijden nood voelden aan extra ondersteuning. Op nog geen 2 weken tijd zette Broeiklas online studiebegeleiding op poten. 90 kinderen worden zo vanop afstand verder geholpen. Verschillende online tools worden toegepast. De meest populaire is Whatsapp. Dus een computer is geen vereiste. Maar liefst 64 vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om de nodige ondersteuning te bieden.

“In de zomervakantie start Broeiklas met zomerbroeiklassen”, zegt vrijwilliger Isabelle Van den Nest. “Op woensdagnamiddag gaan anderstalige lagere schoolkinderen aan de slag met het Nederlands. Ze krijgen van alle kanten taalstimulering via creatieve activiteiten: knutselen, gezelschapsspellen of een uitstap naar de bibliotheek. Daarnaast wordt op maandag van juli en augustus de studiebegeleiding verdergezet zoals vóór corona: persoonlijk per kind, maar nu met de nodige veiligheidsmaatregelen. De vrijwilligers zijn alvast enthousiast om zich ook tijdens de vakantie in te zetten. Want leerachterstand omwille van corona, dàt verdienen de kinderen niet.”

Heb je zelf ook interesse om vrijwilligerswerk te doen bij Broeiklas vzw? Neem dan vrijblijvend contact op met projectcoördinator Anse De Mil via broeiklasvzw@gmail.com of op 0472/51 00 09.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio