Xavier Taveirne bakt het (te) bruin volgens zijn petekind

U kent zijn stem van de radio en op tv zag u zijn werk als reportagemaker, maar Xavier Taveirne (39) blijkt nog een ander talent te bezitten: dat van patissier.

Drie jaar geleden volgde Xavier Taveirne een cursus patisserie en de kennis en vaardigheid die hij daaraan overhoudt, gebruikt hij woensdagavond in de laatste aflevering van Bake off @ home. Taveirne wordt uitgedaagd door Jaline, de Bake off-winnares van 2019. Zij verwacht van de radio- en tv-man dat hij haar citroenmeringuetaartjes maakt.

LEES OOK. Xavier Taveirne geeft stem aan eenzaamheid: “Ik ging als tiener nooit uit. Ik zat alleen Kiekeboes te lezen en tv te gapen” (+)

In zijn keuken krijgt Xavier Taveirne de hulp van zijn petekind Julie. “Julie was hier veel tijdens de lockdown, ze zat in onze bubbel. We hebben evenwel nauwelijks gebakken. Wel veel gezelschapsspelletjes gespeeld”, aldus Taveirne, die niet ontsnapt aan de kritische blik van Julie. Wanneer ze zijn baksel bekijkt, trekt ze een bedenkelijk gezicht omdat het er volgens haar bruinverbrand uitziet. Haalt onze amauteurbakker het op die manier van Jaline?

LEES OOK. Bart Kaëll test samen met andere BV’s zijn bakkunsten in ‘Bake off @ home’: “Luc is perfecte proefkonijn” (+)

Bake off @ home, Vier, 21.35 uur

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees