‘Luchthaven 24/7’ keert na vijf jaar terug, nieuwe opnames starten deze zomer

‘Luchthaven 24/7’ keert na vijf jaar terug, nieuwe opnames starten deze zomer

Er komt een nieuw seizoen van Luchthaven 24/7. Vijf jaar geleden werd het reilen en zeilen op Brussels Airport al eens gevolgd op Eén. Deze zomer starten nieuwe opnames.

Luchthaven 24/7 wordt gedraaid door de makers van de populaire realityreeksen Spoed 24/7 en Politie 24/7. Ook voor de nieuwe opnames op de luchthaven van Zaventem zal gebruik worden gemaakt van onbemande en mobiele camera’s, waardoor je een unieke blik achter de schermen krijgt.

Met zo’n 645 vliegbewegingen per dag is Brussels Airport een van de bedrijvigste luchthavens van Europa. Dat wil zeggen: vóór de coronacrisis althans, want op dit moment zit de luchthaven nog in de heropstartfase na de sluiting. De gevolgen van de coronacrisis zullen dan ook te zien zijn in de reeks. Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden kregen productiehuis 100.000 Volts en de VRT de toestemming om camera’s op te stellen bij nagenoeg alle diensten van het vliegveld. Van de check-in en boarding van de passagiers over de bagageafhandeling en de vliegtuigtechnici op de tarmac tot de controletoren. Ook nevendiensten komen aan bod, denk aan de brandweer, de medische diensten en het splinternieuwe ‘Animal care & inspections center’. Zelfs in de cockpit van enkele vliegtuigen zal Luchthaven 24/7 een kijkje kunnen nemen.

Wanneer het nieuwe seizoen op Eén wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees