Emma Meesseman over haar WNBA-ring met 120 diamanten: “Meteen wow”

Emma Meesseman over haar WNBA-ring met 120 diamanten: “Meteen wow”

Emma Meesseman mocht afgelopen zondag haar ‘WNBA Championship Ring’ gaan halen, een traditie in de Verenigde Staten. De video van het hele gebeuren kwam twee dagen later online en daaruit blijkt dat de Belgian Cat haar ogen niet kon geloven.

‘Veel meer dan wow, zalig ging er niet door mijn hoofd op het allereerste moment’, zegt Meesseman. “De hele avond lang werd de spanning opgedreven en dan uiteindelijk kregen we het doosje met de ring. We mochten het nog niet meteen opendoen, Ted Leonsis had eerst nog een speech. Tijdens zijn speech legde hij uit dat ze echt hadden geprobeerd om ons verhaal erin weer te geven en dat is gelukt. De ring is niet iets om dagelijks aan te doen dus die blijft mooi in het doosje, maar ik kijk er wel nog dagelijks naar.”

De ringen hebben een gemiddelde van 120 diamanten met een totaal van 2,35 karaat, 6 op maat gesneden en 29 taps geslepen robijnen van in totaal 3,5 karaat. Er zijn ook 6 op maat gesneden saffieren, 1 ronde saffier en 16 prinsesgeslepen saffieren, die in totaal 3,15 karaat combineren. De ringen hebben een verbluffend totaal karaatgewicht van 9,0 karaat. Op de ring siert het Mystics DC-logo met op maat gesneden robijnen en saffieren. Gecombineerd staan de 6 op maat gesneden saffieren en 6 op maat gesneden robijnen symbool voor de 12 spelers in de selectie van het team met de unieke ronde saffier die hoofdcoach Mike Thibault vertegenwoordigt.

Emma Meesseman over haar WNBA-ring met 120 diamanten: “Meteen wow”
Foto: Instagram

De naam van de spelers wordt gemarkeerd bovenaan de linkerkant van de ring en boven het shirtnummer, dat is gemaakt met diamanten om hun bijdrage aan het kampioenschapsseizoen weer te geven. Het WNBA-logo neemt sierlijk de linkerbovenhoek in beslag. De linkerkant van de ring wordt aangevuld met een eerbetoon aan de geboortestad Mystics met iconische bezienswaardigheden in Washington, DC. Het Washington Monument, Capitol Building en Lincoln Memorial komen tot in de kleinste details tot leven. Het iconische logo bevindt zich bovenop de WNBA Championship Trophy met 6 diamanten.

Er werden ook 98 exemplaren gemaakt voor fans van de Mystics. Die zijn te koop voor bijna 9.000 dollar of 8.000 euro. Toen Meesseman tijdens de intieme bijeenkomst in Washington voor het eerst haar ring zag, kon ze haar ogen niet geloven. Haar mond viel zelfs open van verbazing.

De sterspeelster van de Belgian Cats was er dan ook als de kippen bij om een foto met haar ring op sociale media te zetten:

Dit bericht bekijken op Instagram

Cause we ran it back. 💍#TogetherDC

Een bericht gedeeld door Emma Meesseman (@emma_meesseman) op

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.