Turkse badplaats haalt coronaschade in: 48 euro voor kebab en 70 euro voor duik in zee

Turkse badplaats haalt coronaschade in: 48 euro voor kebab en 70 euro voor duik in zee

In de populaire Turkse badplaats Bodrum zoeken de horeca-uitbaters een manier om de financiële schade van de coronacrisis goed te maken. De prijzen zijn er in sommige bars zo fors omhoog gegaan, dat de kassaticketjes op sociale media rond gaan.

Een kebab? “Dat is dan 48 euro, alstublieft.” Een smak geld voor een broodje pita, maar de strandbar maalt er niet om. Ook een cola of een dubbele espresso kosten al snel acht euro. Dat blijkt uit een rekening die een toerist op sociale media plaatste en gretig wordt verder gedeeld.

Ook de hotels zoeken manieren om de misgelopen inkomsten te compenseren: mensen die in het Maçakızı Hotel een duik in de zee willen maken moeten zo’n 70 euro aftikken, zo melden Turkse media. Van het lopend buffet kan voor zo’n 45 euro gebruikgemaakt worden.

Turkse badplaats haalt coronaschade in: 48 euro voor kebab en 70 euro voor duik in zee

Nuanceren

De burgemeester van Bodrum, Ahmet Aras, laat weten dat bedrijven het moeilijk hebben en dat ze hun prijzen mogen optrekken. “Het maakt mij niet uit of iemand veel geld wil betalen voor kebab”, klinkt het stellig. “Er zijn ook nog genoeg plekken waar voor 2,60 een broodje kebab gehaald kan worden.”

Al moeten de hoogoplopende rekeningen ook genuanceerd: volgens heel wat sociale media-gebruikers zijn de prijzen in Bodrum, zeker in luxueuze hotels en bars, àltijd torenhoog. “Die staan los van corona”, klinkt het. Of ook: “Je loopt er ook niet zomaar binnen als gewone toerist.”

bekijk ook

Stank is plots niet te harden in populaire badplaats, maar niemand weet waar vieze smurrie vandaan komt

Wordt dit het nieuwe normaal? Designer creëert cilinders om veilig op restaurant te gaan

Corrigeer

NIEUWS