Dario Gjergja vijf jaar langer bij Oostende

Dario Gjergja vijf jaar langer bij Oostende

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Op een persconferentie in het Stadhuis in Oostende werd duidelijk dat coach Dario Gjergja bij de kustploeg bijtekende voor vijf jaar. Gjergja is sinds 2011 bij Oostende aan de slag en werd al negenkeer landskampioen op een rij. Ook werd zesmaal de Beker van België gewonnen. Sinds 2018 is de Kroatische Belg ook bondscoach van de Belgian Lions. Hoofdsponsor Filou verlengde met zes jaar.

Dario Gjergja heeft een nieuw contract van vijf seizoenen bij landskampioen Filou Oostende getekend, dus tot en met de jaargang 2024-2025. Zijn vorig contract van vier jaar liep nog tot en met het komend seizoen maar die overeenkomst hebben club en coach dus opengebroken. Als Gjergja de hele termijn van vijf nieuwe seizoenen volmaakt, zal hij veertien opeenvolgende competities trainer-coach van Oostende zijn. Dat is in de hoogste klasse een absoluut record.

Op 1 december 2011 volgde Dario Gjergja bij de Oostendenaars Jean-Marc Jaumin op. De Kroaat, die inmiddels ook de Belgische nationaliteit heeft, won sindsdien alle kampioenschappen met Oostende. Op zijn palmares prijken tot op heden niet alleen negen landstitels met de West-Vlamingen maar ook zes bekers van België en vier Supercups. Gjergja, drievoudig coach van het jaar, is ook al een paar seizoenen bondscoach bij de Belgian Lions.

Hoofdsponsor Filou, die de twee voorbije seizoenen ook al naamsponsor was, heeft zijn contract met zes jaar uitgebreid.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.