Man (35) opgepakt die school binnendrong met snoeischaar en verpleegsters bedreigde met mes

Man (35) opgepakt die school binnendrong met snoeischaar en verpleegsters bedreigde met mes

Foto: Het Volk

Gent -

Een 35-jarige man die vorig vrijdag in de school van het Kunstinstituut aan de Ottogracht binnendrong met een snoeischaar is gearresteerd. Maandag bedreigde hij in het AZ Jan Palfijn twee verpleegsters met een mes, waarna de politie hem kon oppakken. De man, uit West-Vlaanderen, zal onderzocht worden door een psychiater.

De man die vorige vrijdag rond 20 uur in het secundair Kunstinstituut binnendrong met een snoeischaar en injectiespuit, is gevat. Er waren klassenraden aan de gang, hij bedreigde de aanwezig leerkrachten, kon geld stelen en nam de vlucht. Hij verdween spoorloos.

Tot hij in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw toesloeg. Diep in de nacht, rond 3.50 uur kreeg de politie een oproep uit het AZ Jan Palfijn. Een man was daar het ziekenhuis binnengedrongen en liep door de gangen, terwijl hij met een voorwerp zwaaide. Toen hij opgemerkt werd door twee verpleegkundigen, bedreigde hij hen met een mes.

Toen de politie aankwam in het ziekenhuis, konden ze vrijwel onmiddellijk de man vinden en arresteren. Er raakte niemand gewond. Bij nazicht in het ziekenhuis bleek dat er een aantal ruimtes overhoop waren gehaald en er een deur werd geforceerd.

Het gaat om een 35-jarige man uit Langemark-Poelkapelle. Op vordering van het parket Oost-Vlaanderen werd de man woensdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent wegens afpersing, diefstal en verboden wapendracht. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden. Er werd ook een deskundige aangesteld om de geestestoestand van de man te onderzoeken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio