GP Vermarc pakt zondag uit met Deceuninck-Quick.Step, Lotto-Soudal én Eddy Merckx: “Vriendendienst voor mijn vader”

GP Vermarc pakt zondag uit met Deceuninck-Quick.Step, Lotto-Soudal én Eddy Merckx: “Vriendendienst voor mijn vader”

Zondag 5 juli heeft met start aan de gebouwen van Vermarc in Rotselaar en finish na 160 kilometer (tien ronden) op de Beninkstraat in Rotselaar de eerste GP Vermarc plaats. Deze koers staat gecatalogeerd op de nationale kalender. Onder de 24 deelnemende ploegen staan er met Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal twee WorldTeams aan de start. Het vertrek wordt gegeven door Eddy Merckx.

Het deelnemersveld oogt alvast mooi voor zo’n ‘kermiskoers’. Bij Deceuninck-Quick.Step staan onder andere Fabio Jakobsen, Dries Devenyns, Iljo Keisse, Florian Sénéchal en Stijn Steels op de voorlopige deelnemerslijst. Lotto-Soudal zakt af met onder meer John Degenkolb, Jasper De Buyst, Jelle Wallays, Nikolas Maes en Gerben Thijssen. Wat betreft de ProTeams tekende Alpecin-Fenix in, met onder andere Belgisch kampioen Tim Merlier, naast Bingoal-Wallonie Bruxelles, Sport Vlaanderen-Baloise en Circus-Wanty Gobert.

“Wij hebben dus met Jakobsen en Merlier de Nederlandse en Belgische kampioen op de weg aan de start. Naast het indrukwekkende lijstje dat eerder werd opgesomd zullen ook Toon Aerts en Laurens Sweeck present tekenen”, meldt organisator Marc Verbeeck.

“Vriendendienst voor mijn vader”

De start wordt gegeven door Eddy Merckx. “Een vriendendienst voor mijn vader wellicht dat Eddy naar Rotselaar afzakt”, lacht Marc Verbeeck, zoon van oud-prof Frans Verbeeck. “Het is mooi dat zo’n legende de start geeft van je wedstrijd.”

Strenge maatregelen

De wedstrijd heeft plaats onder strenge maatregelen.“80% van mijn energie is gegaan naar het nemen van maatregelen in verband met het coronavirus. Wij weren zo alle publiek aan de start en aankomst. Enkel geaccrediteerde mensen kunnen in die zone. Langsheen het parcours zullen stewards ingeschakeld worden die erop moeten toezien dat de coronamaatregelen perfect worden nageleefd, zeker op de twee hellingen langsheen de omloop. Het is de bedoeling dat deze GP Vermarc ook de komende jaren zal georganiseerd worden, maar dan wel het liefst zonder al die bijkomende maatregelen”, verduidelijkt organisator Marc Verbeeck.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.