Willy is de eerste zwemmer in Brasschaat: “Vanaf nu weer twee keer per dag”

De 74-jarige Willy Melis. 

De 74-jarige Willy Melis. © Jan Brys

Brasschaat, Schoten -

De Brasschaatse sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA) en haar Schotense collega Paul De Swaef (N-VA) doken dinsdagochtend als eersten in het pas heropende intergemeentelijk zwembad van Sportoase.

Om acht uur klokslag kon er opnieuw worden gezwommen, onder strikte voorwaarden weliswaar. “De mensen dienen vooraf online te reserveren. Er kunnen 36 zwemmers tegelijk in het water. Daarnaast is er natuurlijk ook het recreatiebad. De sauna is eveneens geopend maar het stoombad en de jacuzzi blijven nog een tijdje gesloten. We gaan ook nog geen speelmateriaal voor de kinderen in het water leggen. Wie komt zwemmen, heeft ongeveer anderhalf uur tijd, met uit- en aankleden en douche inbegrepen. Maar we gaan er natuurlijk niet met de chrono naast staan”, legt directeur Michaël Schouwaerts uit.

In de kleedkamers wordt alles netjes ontsmet. De bezoekers moeten voor en na kort douchen. Er wordt een traject gevolgd waardoor er zo weinig mogelijk wordt gekruist. Willy Melis, die 16 jaar geleden het allereerste abonnement kocht in Sportoase is maat wat blij dat hij opnieuw het water in kan. “Ik kom elke dag, een keer in de ochtend en een keer in de namiddag. Dat is een gewoonte die ik de voorbije maanden enorm heb gemist”, zegt de inmiddels 74-jarige Willy Melis. (jbr)

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio