Chinese Tour of Qinghai Lake, ondanks nieuwe datum, opnieuw afgelast

Chinese Tour of Qinghai Lake, ondanks nieuwe datum, opnieuw afgelast

Foto: Photo News

Geen Tour of Qinghai Lake dit jaar in China. Dinsdag besliste de organisator meteen de wedstrijd compleet naar volgend jaar door te schuiven. De start was voorzien op 26 juli, maar door een nieuwe plaatselijke lockdown in Bejing koos de organisator voor voorzichtigheid. De koers was al verschoven. In eigen land is de Tour of Qinghai Lake (in 2006 nog gewonnen door Maarten Tjallingii) een heel belangrijke rittenkoers die vorig jaar nog dertien etappes bevatte. Nu was het noodplan een ronde van 26 juli tot 2 augustus. De ronde wordt nu naar 2021 doorgeschoven.

Het WorldTourseizoen sloot vroeger af in China, maar dit keer ligt de Tour of Guangxi van 15 tot 20 oktober: met andere woorden middenin de voorjaarsklassiekers die in het najaar gehouden worden en terwijl de Giro d’Italia bezig is. Meer nog dan anders wordt dit een WorldTour-ronde waarbij de ploegmanager Chinese vrijwilligers zullen aanduiden.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.