Stad lanceert speciale parkeertarieven

Stad lanceert speciale parkeertarieven

Wie geen ticket heeft betaald, kan een boete krijgen als deze wagen passeert: de scanwagen. Foto: Joris Herregods

Antwerpen -

De stad Antwerpen lanceerde woensdag een prepaidsysteem dat het mogelijk maakt om met één ticket een week of vier weken te parkeren op straat. Enkel voor parkeren in dezelfde zone, met dezelfde wagen.

Bestuurders kunnen sinds vandaag een parkeerticket voor één of vier weken aankopen. Deze tickets zijn enkel geldig voor één nummerplaat in één bepaalde zone in de groene of roze tariefzone. Voor de winkelstraten, zones met schijfparkeren, rode en gele tariefzones zijn geen speciale tarieven beschikbaar. Ze worden voorlopig enkel aangeboden door de provider 4411. Gebruikers kunnen vooraf tickets kopen, die later geactiveerd worden via sms, gevolgd door een nummerplaat naar keuze. Bedrijven kunnen zo’n vouchers kopen en verdelen onder hun werknemers.

“Dit zorgt voor een verhoogd gebruiksgemak voor zij die nu al geregeld betalend parkeren in dezelfde zone in Antwerpen”, zegt Koen Kennis (N-VA), schepen van Mobiliteit. “Het gaat bijvoorbeeld om bestuurders die werken in een gebied met weinig of geen publieke parkings.”

Een weektarief geldt voor zeven opeenvolgende kalenderdagen. Het te betalen bedrag is berekend op basis van vijf betalende dagen. Een vierwekentarief geldt voor 28 opeenvolgende kalenderdagen, waarbij het tarief is berekend op basis van twintig betalende dagen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio