Hannelore uit ‘Over winnaars’ baat vakantiewoning uit voor mensen met een beperking

Hannelore uit ‘Over winnaars’ baat vakantiewoning uit voor mensen met een beperking

Hannelore met Koen Wauters tijdens ‘Over winnaars’. Foto: credit

Drie jaar na haar opvallende verschijning in Over winnaars op VTM, start Hannelore Vens (30) een nieuw hoofdstuk in haar leven. Samen met haar vriend opent ze een vakantiewoning voor mensen met een beperking.

In september 2017 liet het verhaal van Hannelore Vens in Over winnaars, het programma van Koen Wauters, niemand onberoerd. De Brugse stond in 2014 op het perron van het station in Brugge. Ze werd al een tijd geplaagd door lage bloeddruk, waarbij spieren slap werden en ze black-outs kreeg. Toen ze op het perron zo’n aanval voelde aankomen, haastte ze zich naar de trein. Door die aanval kon ze niet goed meer zien hoever ze nog van de perronrand was verwijderd. Ze viel eraf, net op het moment dat de trein het station binnenreed. Haar beide benen waren in één klap afgerukt. Samen met Koen Wauters en op twee beenprothesen beklom ze destijds Machu Picchu.

Hannelore uit ‘Over winnaars’ baat vakantiewoning uit voor mensen met een beperking
Foto: Wim Kempenaers

Ondertussen nam haar leven een nieuwe wending. “Ik baat samen met mijn vriend een grote vakantiewoning in Beringen uit”, klinkt het. Het gaat om Hoeve Genemeer, waar men gastvrijheid met zorg wilt combineren. “We focussen ons vooral op mensen met een beperking omdat de volledige woning perfect rolstoeltoegankelijk is.” Hannelore’s vriend Kim Janssens, die ze vorig jaar leerde kennen, droomde er als kind al van om een bed and breakfast uit te baten. Maar ook om mensen te helpen en te ontzorgen. Hoeve Genemeer combineert al die dromen. De hoeve, die begin april werd overgenomen, is een van de 24 zorgverblijven in Vlaanderen. Zaterdag zullen ministers Zuhal Demir en Wouter Beke de hoeve bezoeken naar aanleiding van de steunmaatregel voor vakantieverblijven voor zorggroepen.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees