Waasland-Beveren geeft ‘topfans’ voorrang voor 70 euro extra

Waasland-Beveren geeft ‘topfans’ voorrang voor 70 euro extra

Foto: BELGA

Waasland-Beveren lanceerde voor zijn abonnementenverkoop, die vorige week van start ging, een opmerkelijk initiatief. Wie als abonnee 70 euro extra betaalt, krijgt als ‘topfan’ voorrang bij de matchen met beperkt publiek. Bovenop ontvangen die topfans onder meer ook nog een trui, een vlag en drie losse tickets. Gek of geniaal? Het concept slaat wel aan, want ongeveer de helft van de Beverse abonnees heeft intussen zo’n pakket aangekocht.

Waasland-Beveren is daarmee de eerste Belgische club die inspeelt op het vraagstuk rond de mogelijke beperkte capaciteit door het coronavirus. De supporters reageren verdeeld. “Voor sommige fans is 70 euro extra een serieuze hap uit het budget, zeker in deze tijden”, vindt Ingwin Daman van supportersclub Beverboys. “Al is het wel z’n geld waard.”

Supporters Liaison Officer Wim Van Goethem vindt het een goed initiatief. “Er hangen toch wel wat voordelen aan vast. En bij andere clubs zal het eerder een loterij zijn.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.