Bij Mitchelton-Scott rollen koppen na afgeketste deal met Manuela Fundación

Bij Mitchelton-Scott rollen koppen na afgeketste deal met Manuela Fundación

Foto: BELGAIMAGE

Bij Mitchelton-Scott betalen algemeen directeur Shayne Bannan en rechterhand Alvaro Crespi de prijs voor de afgeketste deal met de Spaanse investeerder Manuela Fundación. Ze worden allebei aan de deur gezet en vervangen door Brent Copeland en Darach McQuaid, de jongste broer van voormalig UCI voorzitter Pat McQuaid. Copeland komt over van Bahrain-Merida, waar hij ook al algemeen manager was. Hij had in die functie wel Rod Ellingworth naast zich gekregen.

De reden voor het afspringen van de deal met de Manuela Fundación is niet bekend, maar het zou Mitchelton-teameigenaar Gerry Ryan geweest zijn die de stekker eruit trok. Hij had bij Bannan al enige tijd aangedrongen op een nieuwe hoofdsponsor, maar zou Manuela Fundación maar een zwaktebod hebben gevonden. Ryan vond hen als partner te weinig geloofwaardig om een deal te sluiten. Bannan en Crespi worden aan de deur gezet niet zozeer door het afketsen van de constructie, wel omdat ze die in de eerste plaats probeerden op te zetten.

De nieuwe bazen Copeland en McQuaid zijn al aan de slag bij Mitchelton-Scott. De ploeg blijft zoeken naar een nieuwe sponsor, maar eigenaar Gerry Ryan stelt zich wel financieel garant tot eind 2021.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.