Hoera, vakantie: deze zeven speelterreintjes in Antwerpen gaan weer open na opfrisbeurt

Hoera, vakantie: deze zeven speelterreintjes in Antwerpen gaan weer open na opfrisbeurt
Antwerpen -

Deze en volgende week heropenen in het district Antwerpen zeven speelterreinen die de afgelopen maanden afgesloten waren voor vernieuwingswerken.

In totaal investeerde het district Antwerpen 800.000 euro. Op het Professor Claraplein, in de Binnenvaartstraat en op het Tampicoplein kan er nu al gespeeld worden. Op het Alfons De Cockplein op het Kiel zijn drie zones van het speelterrein afgewerkt en speelklaar. De volledige speelzone daar wordt op vrijdag 23 juli geopend.

Vanaf vrijdag 3 juli is het speelterrein op de Dageraadplaats opnieuw toegankelijk, net als dat op de Sintelbaan in de wijk Luchtbal. Nog op de Luchtbal, aan de Canadablokken, kunnen kinderen zich vanaf dinsdag 7 juli uitleven. De heraanleg van de speelzone op het Sint-Jansplein is uitgesteld tot na de vakantie.

Districtsschepen van Jeugd Tom Van den Borne (Groen): “Omwille van corona speelt de zomervakantie van veel kinderen en gezinnen zich dit jaar in eigen stad af. Nog meer dan anders moet onze jeugd zijn plek kunnen krijgen in de stad.” De timing van de werken hangt af van het weer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio