Exhibitionist die vier keer toesloeg op speelpleintjes in Olen gevat: 32-jarige man weer vrij onder strenge voorwaarden

Exhibitionist die vier keer toesloeg op speelpleintjes in Olen gevat: 32-jarige man weer vrij onder strenge voorwaarden

Een speelpleintje in de Schommenstraat in Olen. Rechts: het beeld dat van de exhibitionist dat de politie had verspreid op sociale media. Foto: mph, politiezone Neteland

Olen -

Speurders van de lokale politie Neteland arresteerden woensdagnamiddag een verdachte die in aanmerking komt voor de feiten van exhibitionisme in Olen. De 32-jarige verdachte werd donderdag voor de onderzoeksrechter te Turnhout geleid die hem vrijliet onder strenge voorwaarden.

De man komt in aanmerking voor vier feiten van exhibitionisme in Olen tijdens de voorbije twee weken. Hij sloeg telkens toe aan speelpleintjes of sportvelden waar veel kinderen aanwezig waren. Hij sprak de kinderen aan en ontblootte zijn geslachtsdeel.

De politie startte een onderzoek en kon de verdachte vrij snel identificeren dankzij beelden op sociale media. De verdachte werd gefilmd door een overlastcamera aan één van de plaatsen waar hij toesloeg. De 32-jarige man bekende vrijwel onmiddellijk de feiten. Hij was nog niet bekend bij de politie.

Briefje van 5 euro

De lokale politie Neteland was al een tijdje actief op zoek naar de exhibitionist. “Hij zoekt steeds speelterreintjes op en spreekt kinderen aan”, zei commissaris Dirk Van Peer eerder over de zaak. “Hij trekt dan zijn broek omlaag om er vervolgens meteen vandoor te gaan. Het is ook al gebeurd dat hij een briefje van 5 euro laat vallen om de aandacht van de kinderen te trekken en vervolgens doet hij opnieuw zijn broek naar beneden.”

Volgens eerdere verklaringen ging het om een magere man tussen de 30 en de 40 jaar oud met een stoppelbaard. Op sociale media hadden getuigen het ook over een dot in het kapsel van de verdachte.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio