Pastorie omgevormd tot brasserie: “Gunstig gelegen, dicht bij het centrum”

Pastorie omgevormd tot brasserie: “Gunstig gelegen, dicht bij het centrum”

De pastorie staat sinds 2016 leeg en dient dringend opgefrist te worden. Foto: PVR

Niel -

De pastorie in de Dorpsstraat in Niel krijgt een nieuwe bestemming. In de plaats komt een brasserie, dat wordt uitgebaat door de sociale onderneming Vlotter, en dit in samenwerking met een private partner uit de horeca. Het gebouw blijft wel eigendom van de gemeente.

De pastorie, die werd gebouwd in 1772, is oud en vervallen. Een verbouwing dringt zich op. Voor de verbouwing, die ten laste komt van Vlotter, wordt het kostenplaatje op 800.000 euro geschat. Om de verbouwing te kunnen realiseren moet het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) worden aangepast. Vandaar dat eind 2022 of begin 2023 de brasserie voor het eerst de deuren zal openen.

Walter De Winter was de laatste pastoor die in de pastorie resideerde. Hij verhuisde in november 2016 en sindsdien staat de pastorie leeg.

“De sociale tewerkstelling maakte dat we voor Vlotter kozen. Met ’t Steencaycke en Boomske Wies leveren ze uitstekend werk. Ik maak me sterk dat de brasserie in Niel dezelfde weg zal bewandelen. Dit project biedt toekomstmogelijkheden, temeer omdat de brasserie gunstig gelegen is, in het centrum van de gemeente, en dicht bij de Heideplaats, waar je tal van parkeerplaatsen aantreft.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio