Eerste stuk van fietsostrade richting Kapelle-op-den-Bos en Willebroek is bijna klaar

Eerste stuk van fietsostrade richting Kapelle-op-den-Bos en Willebroek is bijna klaar

Schepenen Vicky Vanmarcke en Patrick Princen hebben de nieuwe fietsverbinding al even uitgeprobeerd. Foto: Stad Mechelen

Mechelen / Willebroek -

De nieuwe fietsverbinding tussen de Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonenberg in Mechelen is volgende week klaar. Het gaat om het eerste stuk van de F44 richting Kapelle-op-den-Bos die uiteindelijk naar Gent leidt.

“Het fietspad van ongeveer 600 meter is het eerste stuk van de F44. Voorbij Hombeek wordt bovendien ook de F18 gepland, een afsplitsing richting Willebroek en Sint-Niklaas”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken. De aanleg van de nieuwe fietsverbinding was begin 2019 al gepland, maar het uitklaren van de eigendomsstructuur langs het spoor zorgde voor een aanzienlijke vertraging.

Veilig en aangenaam

Het nieuwe fietspad is meteen een veilig en aangenaam alternatief voor de Europalaan. In de meerjarenplanning heeft de stad nog budgetten opgenomen om het fietspad door te trekken naar de Postzegellaan. Er zijn ook al plannen om een stuk van de F44 langs de spoorweg richting Willebroek aan te leggen. Het fietspad langs de nieuwe tangent moet op termijn de verbinding vormen tussen vijf snelwegen voor fietsers: richting Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Sint-Niklaas.

Nieuwe fietsverbindingen

Voor het fietspad dat een half miljoen euro kost, kan de stad op subsidies rekenen van de provincie Antwerpen en van de Vlaamse overheid. “Met de werken aan het Tivolipad die dit jaar beginnen en de bijkomende fietsinfrastructuur aan onder andere de lus, de stationsomgeving en het Keerdok tonen we aan dat we niet enkel fietspaden vernieuwen, maar ook heel veel nieuwe fietsverbindingen creëren”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio