Enorme wachtrijen op luchthaven van Mallorca: maar twee ambtenaren om alle inkomende passagiers te controleren

Enorme wachtrijen op luchthaven van Mallorca: maar twee ambtenaren om alle inkomende passagiers te controleren

Foto: De Telegraaf

Op Brussels Airport is het nog rustig met 14.000 passagiers per dag, terwijl dat er op dezelfde dag een jaar geleden zo’n 100.000 waren. Maar op het Spaanse eiland Mallorca is de vakantie goed en wel begonnen. Er staan lange rijen op de luchthaven omdat aankomende toeristen een gezondheidsverklaring moeten indienen.

Volgens de Majorca Daily komen de vluchten van het net weer geopende eiland nu in enorme aantallen snel achter elkaar aan en zijn er maar twee ambtenaren om de gezondheidsverklaringen door te nemen. Er zouden zich woensdag chaotische taferelen hebben afgespeeld op de luchthaven. En ook vandaag was het erg druk.

Door de drukte is er geen tijd om de ingevulde formulieren door te nemen. Spaanse passagiers klagen dat de kans daardoor groot is dat er toch zieke mensen op het eiland komen, aldus de site. Volgens de ambtenaren van AENA is juist het probleem dat toeristen met half ingevulde A4-tjes komen waardoor vragen ontstaan en de rijen groeien.

Het aantal vluchten op Palma de Mallorca is enorm gestegen sinds de grenzen weer open zijn. In heel juni waren er 85, op 1 juli alleen al 210.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN