Waar zal de Ronde van Italië starten? Plots pakt Palermo naast de start van de Giro

Waar zal de Ronde van Italië starten? Plots pakt Palermo naast de start van de Giro

Foto: EPA-EFE

Het is nog niet duidelijk waar Remco Evenepoel op 3 oktober moet starten in de Giro d’Italia. Na Boedapest lijkt nu ook Palermo op de schop te gaan waar een tijdrit van 12,9 kilometer was uitgetekend.

Volgens het regiobestuur van Sicilië is de hoofdstad van het eiland kansloos geworden. En is dat al doorgenomen met Girobaas Mauro Vegni. Wat is er dan exact gebeurd? Wel, de burgemeester van Palermo had woensdagnamiddag in een officieel communiqué aangekondigd dat zijn stad La Grande Partenza zou houden, maar had vergeten de regio Sicilië te bedanken die voor de nodige euro’s zorgt om het zaakje georganiseerd te krijgen.

Gevolg: de Siciliaanse beleidsmensen zijn in hun eer gekrenkt. “De Giro start er niet”, stelde raadslid Manlio Messina - die uit Catania is - onomwonden. “Ik kan je wel zeggen dat de tweede etappe begint in Monreale en door Palermo trekt. Dat wel.” Het is nu wachten op de officiële voorstelling van RCS van het nieuwe tracé van de Giro dat verschoven is naar midden juli. Zo blijft het maar rommelen rond de Ronde van Italië die eerst elfendertig keer met de data wou schuiven. Dat is de enige constante in het verhaal. (hc)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.