Nog even geduld: superprestige Gieten ‘botst’ met Gent-Wevelgem, wachten op volledige veldritkalender volgende week

Nog even geduld: superprestige Gieten ‘botst’ met Gent-Wevelgem, wachten op volledige veldritkalender volgende week

Foto: BELGA

De Wereldbeker veldrijden is sinds woensdag bekend, maar voor de volledige kalender van het cyclocrossseizoen is nog wachten tot het einde van volgende week.

Voor de Wereldbekerproeven – te starten op 1 november met de Druivencross in Overijse – zijn alle problemen met een overlappende volgepropte wegkalender weggewerkt. Voor de Superprestigeproeven (het andere regelmatigheidscriterium van Flanders Classics) doet er zich een ‘probleempje’ voor met Gieten, de Nederlandse proef die de opener is. Op 11 oktober is er ook Gent-Wevelgem. “Maar dat lossen we wel op”, zegt de ceo van Flanders Classics, Thomas Van Den Spiegel. “De organisator in Gieten, de crossers en de ploegen zijn bereid flexibel met de starturen om te springen om zo maximale visibiliteit te krijgen op tv. Ondanks Gent-Wevelgem in Flanders Fields, waar we voor de mannen en vrouwen hetzelfde nastreven.”

Managing director bij Golazo, Christophe Impens, vraagt nog een week geduld. “We zijn voor alle niet Wereldbekercrossen de puzzel aan het leggen. In vergelijking met de originele kalender zijn er wel wat verschuivingen, maar zowel de UCI, BWB, Flanders Classics als wij willen in één ruk de nieuwe data voor heel het seizoen geven. Sommige crossen veranderen van maand, in functie van een regelmatigheidscriterium en/of in overleg met organisator, de gemeenten en de locatie.” Dat is bijvoorbeeld het geval met de cross op de campus van de VUB die nu in volle examenperiode kwam te liggen, maar die verplaatst is. (hc)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.