VVSG benadrukt om mondmasker te blijven dragen bij bezoek aan woon-zorgcentrum

VVSG benadrukt om mondmasker te blijven dragen bij bezoek aan woon-zorgcentrum

Foto: Photo News

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) vraagt dat wie op bezoek gaat in een woon-zorgcentrum, zich houdt aan de veiligheidsmaatregelen die er gelden, zoals het dragen van een mondmasker en het ontsmetten van de handen. Dat is nog steeds nodig om het coronavirus buiten te houden. Bewoners van de woon-zorgcentra zijn extra kwetsbaar, en verdienen nog steeds de grootste bescherming, zegt de VVSG vrijdag.

“Als iedereen mee aan dezelfde kar trekt en beseft hoe belangrijk het is een mondmasker te dragen en de hygiënemaatregelen na te leven, dan brengt dit rust in het woon-zorgcentrum. Door de versoepelingen van de maatregelen zuchten mensen soms als we hen vragen om toch een mondmasker te dragen, zeker als het warm is”, zegt Ann Herpels, directeur van woon-zorgcentrum De Meers in Waregem.

De woon-zorgcentra willen een mogelijke tweede golf absoluut vermijden. “Medewerkers en bewoners van woon-zorgcentra hebben een ongezien zware periode achter de rug, en het virus bedreigt ons nog steeds. Ook de vraag naar voldoende beschermingsmateriaal en personeel blijft spelen. Het helpt enorm als bezoekers uit zichzelf de elementaire veiligheidsmaatregelen volgen”, aldus Fons Duchateau, vicevoorzitter van de VVSG.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS