Vip-tent voor Brussels en vier matchen in Paleis 12

Vip-tent voor Brussels en vier matchen in Paleis 12

Foto: BELGA

Naast de aankondiging van twee nieuwe spelers gaat Phoenix Brussels tevens elk seizoen vier wedstrijden in Paleis 12 afwerken. Dat zei Schepen van Sport Benoit Hellings van de Stad Brussel, donderdagavond tijdens de persconferentie van de club uit de hoofdstad in Kinepolis.

Brussel is de afgelopen jaren gewend geraakt aan het spelen van meerdere wedstrijden in Paleis 12 en daarvoor in Vorst Nationaal in plaats van de gebruikelijke zaal in Neder-over-Heembeek. Deze omvatten de “Eloya Christmas Game” van vorig seizoen of de “Wilink Game”. Op basis van deze ervaring kondigde Benoit Hellings de oprichting aan van een nieuwe overeenkomst met de club die vanaf volgend seizoen meer evenementen in Paleis 12 mogelijk zal maken. . “De Stad Brussel dekt de kosten van deze events omdat we dankzij deze wedstrijden een sportieve dynamiek rond Brussel kunnen creëren,” aldus nog Hellings. De Brusselse Schepen kondigde ook een verbetering van de zaal in Neder-over-Heembeek aan. “De installaties in Neder-over-Heembeek zijn niet goed en ze moeten aangepast worden. Een Vip-tent wordt in eerste instantie achterin de hal geplaatst. Op de lange termijn worden er ook in de zaal zelf verbeteringen aangebracht. Phoenix Brussels opent de nieuwe EuroMillions League in Neder-over-Heembeek op vrijdag 2 oktober tegen kampioen Oostende. Diezelfde avond staan ook Charleroi-Antwerp Giants en Luik-Limburg United op de affiche.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.