Sauna vat vuur in poepchic penthouse in Knokke, bewoners geëvacueerd

Sauna vat vuur in poepchic penthouse in Knokke, bewoners geëvacueerd

Enkele geëvacueerde bewoners kregen warmtedekens van de brandweer. Foto: jve

Knokke-Heist -

In een penthouse in een appartementsgebouw in de Patriottenstraat in Knokke-Heist is vrijdagmorgen brand ontstaan. Het was de sauna die vuur vatte. Het chique duplexappartement liep daardoor heel wat rookschade op en is wellicht tijdelijk onbewoonbaar.

De brandweer van Knokke werd iets na 8 uur vrijdagmorgen opgeroepen naar het appartement op de hoek van de Zeedijk met de Patriottenstraat in Duinbergen (Knokke-Heist). Op de negende verdieping was daar brand ontstaan aan de sauna. Dat zorgde onder andere voor een hevige rookontwikkeling. Het hele gebouw werd onmiddellijk ontruimd en de brandweer bestreed het vuur. Omdat de brand op de bovenste verdieping ontstond, was het voor de pompiers niet meteen een makkelijke klus. (lees verder onder de video)

Brand in Knokke-Heist - Junior Verbeeke. Video: Het Nieuwsblad

De bewoners van het appartementsgebouw werden allemaal geëvacueerd. Onder hen ook een groepje jongeren. Zij kregen warmtedekens over zich heen geslagen door de brandweer. Het is niet duidelijk of zij ook in het getroffen appartement aanwezig waren. Feit is wel dat de rookschade in het poepchique duplexappartement aanzienlijk is. Wellicht zal het dan ook tijdelijk onbewoonbaar zijn.

Naar aanleiding van de brand werden enkele mensen naar het ziekenhuis overgebracht. Zij raakten bevangen door de rook, maar werden eerder preventief meegenomen. Ernstige slachtoffers vielen er dan ook niet. De brandweer had uiteindelijk wel meer dan twee uur nodig om de situatie helemaal onder controle te krijgen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio