Duo gauwdieven opgepakt na handtasdiefstal in Antwerpse binnenstad

Duo gauwdieven opgepakt na handtasdiefstal in Antwerpse binnenstad

Archiefbeeld. Foto: Politiezone Antwerpen

Antwerpen -

Twee mannen zijn donderdagavond gearresteerd in de Antwerpse binnenstad nadat ze op een terras op de Paardenmarkt een handtas hadden gestolen. Ze komen volgens de politie ook in aanmerking voor een diefstal eerder op de avond in de Braderijstraat.

Een groepje vrienden dat donderdagavond op een terras zat op de Paardenmarkt merkte in de loop van de avond op dat er een handtas gestolen was. In het gezelschap bevond zich een politievrouw buiten dienst die de link legde met een verdacht duo dat kort voordien was gepasseerd.

Een van hen had de mensen afgeleid terwijl de tweede de handtas had weggenomen. Met behulp van twee interventiepatrouilles konden twee verdachten aangetroffen worden. “De twee mannen waren opgesplitst, één van hen werd staande gehouden in de Lange Winkelstraat en de tweede in de Lange Nieuwstraat”, zegt de Antwerpse politie.

Eén van de twee was volgens de politie in het bezit van verschillende spullen afkomstig uit de handtas. “Enkele andere zaken werden vermoedelijk weggeworpen en konden niet gerecupereerd worden”, klinkt het.

Beide mannen, 20 en 25 jaar oud, werden gearresteerd. De twee komen volgens de politie ook in aanmerking voor een diefstal in de Braderijstraat, eerder op de avond. Daar waren uit de kelder van een horecazaak enkele flessen drank ontvreemd. Toen de mannen werden betrapt, sloegen ze op de vlucht, waarbij drie van de vier flessen sneuvelden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio