Ryanair hoopt eind juli leeuwendeel klanten te hebben vergoed

Ryanair hoopt eind juli leeuwendeel klanten te hebben vergoed

Foto: EPA-EFE

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair wil de terugbetalingen versnellen aan reizigers van wie de vlucht wegens het coronavirus werd geannuleerd in de periode maart-juni. Tegen eind juli zou 90 procent van de cash terugbetalingen uitgevoerd moeten zijn, zegt Ryanair vrijdag.

De maatschappij heeft naar eigen zeggen extra werknemers opgeleid om de achterstand te kunnen inlopen. Alle cash terugbetalingen voor vluchten in de maand maart zijn intussen behandeld, klinkt het. Tegen 15 juli zouden ook de terugbetalingen voor april rond moeten zijn, en tegen het einde van de maand “alle terugbetalingen voor mei en de meeste voor juni”.

“Deze gegevens omvatten ook de passagiers die akkoord gingen met een reisvoucher en/of gratis omboeking op een andere vlucht die zal plaatsvinden in de maanden juli, augustus en september”, klinkt het nog.

Ryanair beschuldigt online-reisbureaus er opnieuw van dat ze bij hun boekingen valse mailadressen of virtuele kredietkaarten doorgeven van hun klanten, waardoor Ryanair die niet zou kunnen vergoeden.

Corrigeer

NIEUWS