Gezocht: coronahelden om bij de koning te gaan

Gezocht: coronahelden om bij de koning te gaan

Het burgerplatform Coronadenktank lanceert vrijdag de #hoopdoetleven-challenge, waarbij het op zoek gaat naar getuigenissen over ‘coronahelden’. Vier van hen zullen op 21 juli op audiëntie mogen bij de koning.

Het burgerplatform wil op die manier hulde brengen aan Belgen die op een bijzonder manier geholpen hebben in de strijd tegen de Covid-19-aandoening. Vier van hen zullen ontvangen worden door koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag op 21 juli.

Op 21 juli wordt traditioneel hulde gebracht aan de beschermers van ons land, zoals het leger, de politie, de brandweer en de Civiele Bescherming, klinkt het in een persmededeling. “Maar tijdens de coronacrisis hebben ook tal van andere Belgen op een bijzondere manier ons land geholpen.” i

De Coronadenktank gaat daarom dus op zoek naar getuigenissen over coronahelden. Het burgerplatform sluit zich op die manier aan bij de initiatieven van het koninklijk paleis voor de nationale feestdag. Wie zijn verhaal wil doen, kan dit tot 18 juli 12 uur. Bedoeling is om een kort filmpje te maken, de link te delen op YouTube en sociale media met hashtag #HoopDoetLeven, en die link vervolgens ook te registreren op website www.hoopdoetleven.be.

Onder meer K3, Samson en Marie, Campus 12, Will Tura, Ronny Mosuse, Marc Van Ranst, Lieven Scheire en Bart Peeters zetten hun schouders onder het initiatief. Vier inzenders en hun coronaheld zullen uitgenodigd worden voor een audiëntie bij de koning om er hun verhaal te vertellen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN