Voormalig topspits Milan Baros zet punt achter carrière

Voormalig topspits Milan Baros zet punt achter carrière

Foto: Photo News

Voormalig Tsjechisch international Milan Baros zet op 38-jarige leeftijd definitief een punt achter zijn carrière, zo maakte zijn club Banik Ostrava vrijdag bekend. Zondag neemt hij voor eigen publiek afscheid in het duel tegen Viktoria Pilsen.

In een mededeling op de website van de club wordt uitgelegd dat de spits te veel hinder blijft ondervinden van zijn achillespees om er nog een seizoen bij te doen.

De Tsjech won in 2005 met Liverpool de Champions League. Een jaar eerder bereikte hij met zijn land de halve finales van het EK in Portugal, waar hij met vijf goals ook topschutter werd. Het waren de hoogdagen van zijn carrière, waarin hij al te vaak af te rekenen had met blessures. Na Liverpool ging het in 2005 naar Aston Villa, twee jaar later verkaste hij naar Olympique Lyon, waarmee hij de landstitel in Frankrijk veroverde. Nadien volgden nog Portsmouth, Galatasaray, Antalyaspor, Mlada Boleslav en Slovan Liberec, alvorens drie jaar geleden terug te keren naar zijn geboortestad Ostrava, om er bij het plaatselijke Banik zijn carrière af te sluiten.

Zijn carrière als international eindigde na het EK 2012 in Polen en Oekraïne, waar Tsjechië de laatste acht haalde. In 92 interlands trof Baros 41 keer raak. Enkel voormalig Anderlecht- en Lokeren-spits Jan Koller doet beter met 55 doelpunten voor zijn vaderland.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.