Trainingspartner Cees Bol vertelt het verhaal achter de horrorval van Niki Terpstra: “Hij had gewoon pech”

Trainingspartner Cees Bol vertelt het verhaal achter de horrorval van Niki Terpstra: “Hij had gewoon pech”

Foto: Photo News

Niki Terpstra is intussen al een tijdje thuis, maar even zag het er niet goed uit. De 36-jarige Nederlander van Total Direct Energie kwam op 16 juni zwaar ten val bij een trainingsrit. De verwachting is dat hij een maand of drie geen koersen kan rijden. Collega Cees Bol (Team Sunweb) was erbij die bewuste dag en deed nu zijn verhaal.

Terpstra moest destijds plotseling uitwijken voor overstekende ganzen en knalde op een rotsblok. Daarbij liep hij een hersenschudding op, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, een klaplong en een kneuzing in zijn onderrug. Terpstra werd opgenomen op de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis in Amsterdam en moest beademd worden. Vijf dagen later mocht hij naar huis.

LEES OOK. Vrouw van Niki Terpstra heeft verklaring voor snelle ontslag uit ziekenhuis na harde val: “Niki is gewoon oersterk” (+)

“Ja, wat was dat een klotedag’, aldus Bol bij Bureau Sport. “We waren al de hele week lekker met de hele groep aan het trainen en zaten net flink af te zien toen opeens die klotebeesten overstaken. Het gebeurde allemaal achter mij, dus ik weet niet precies hoe het is gebeurd. Niki zat in laatste positie en had gewoon pech.”

Het was de sneller Nederlander die de hulpdiensten belde. “Hij is niet buiten bewustzijn geweest voor zover ik weet. Ik zag niet veel details, maar het was overduidelijk dat het écht niet goed was.”

Bol bezocht Terpstra meteen nadat die weer thuis was. “Toen ging alles nog heel moeilijk bij hem”, klinkt het. “Als hij iets van te lage plank moest pakken om koffie te zetten, was het net alsof hij de Oude Kwaremont opreed. Gisteren was ik er weer en toen ging alles weer vrij soepel. Ik denk dat Niki vrij snel weer op de fiets zit, maar koersen wordt een ander verhaal.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.