Portugal zette verdachte van ontvoering Maddie McCann al twee keer het land uit na kindermisbruik

Portugal zette verdachte van ontvoering Maddie McCann al twee keer het land uit na kindermisbruik

Christian Brückner wordt verdacht van de ontvoering van Maddie McCann. Foto: RR

Christian Brückner, de man die verdacht wordt van de ontvoering van het Britse meisje Madeleine McCann, is volgens Britse media tot tweemaal toe Portugal uitgezet vanwege kindermisbruik. Hij werd echter nooit in verband gebracht met de vermissing van de Britse peuter ’Maddie’, die op 3 mei 2007 tijdens een familievakantie verdween uit het appartement in het Portugese Praia da Luz.

The Daily Mail meldt dat Brückner al in 1999 werd uitgezet naar Duitsland om daar een gevangenisstraf van twee jaar uit te zitten voor seksueel misbruik van een minderjarige. In 2017 kreeg hij nog eens 15 maanden cel voor een andere misbruikzaak. Ondanks zijn strafblad kon de Duitser in totaal 22 jaar lang onopgemerkt in de Portugese Algarve wonen. Rechercheurs die de verdwijning van de driejarige Britse McCann onderzochten, dachten dat Brückner niet bij de zaak betrokken kon zijn.

Nooit in register van zedendelinquenten

Brückner werd na zijn straffen in Duitsland ook een keer in Portugal opgepakt. Hij had zichzelf betast in een speeltuin op 30 minuten rijden van Praia da Luz, de plaats waar Madeleine McCann vermist raakte. Ondanks de twee veroordelingen in Duitsland, werd Brückner nooit opgenomen in het Portugese register voor zedendelinquenten. Hij leefde daarom ruim 22 jaar lang ongestoord in de Algarve terwijl de rechercheurs op de zaak McCann geen benul hadden van zijn verleden.

LEES OOK. Verdwijning Maddie McCann: Honderden meldingen na oproep

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit een appartement in het Portugese Praia da Luz. Het Britse meisje vierde er vakantie met haar familie. Haar jongere broer en zus sliepen op dezelfde locatie terwijl hun ouders in de buurt dineerden met een aantal vrienden.

Corrigeer

NIEUWS