Belgium 3X3 Masters Start zondag in Knokke

Belgium 3X3 Masters Start zondag in Knokke

De Belgium 3x3 MASTERS is als het ware de aanloop naar de Crelan FIBA 3x3 Europe Cup (24 tot 26 september, Antwerpen). Deze begint nu zondag 5 juli met de eerste manche van de 3x3 MASTERS in Knokke. Dit is de belangrijkste 3x3 competitie in ons land die na vier kwalificatietornooien (na Knokke volgen Brussel, Hasselt en Antwerpen) en de finale in Antwerpen op 26 juli de 3x3 basketkampioenen van dit jaar kroont.

Op het Alfred Verweeplein in Knokke komen zondag 55 teams in actie, in alle leeftijdscategorieën van U13 tot en met elite. Zowel voor de deelnemers als de toeschouwers gelden strikte maatregelen met het oog op de Covid-19 bestrijding. “Knokke heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld als kustplaats waar sport centraal staat. De stad kijkt dan ook uit naar die eerste manche van de 3x3 MASTERS nu zondag”, zegt Jan Morbee, schepen van sport in Knokke – Heist.

“In samenwerking met onze dynamische partner Sportizon kunnen we aanstaande zondag in Knokke-Heist de 3x3 Masters Tour 2020 in veilige en verantwoorde omstandigheden eindelijk opstarten. De spelers, hongerig na een lange periode van inactiviteit, zullen ongetwijfeld enthousiast reageren, zich uitleven op de court en de olympische discipline 3x3 nog populairder maken bij een breed publiek”, vult Koen Umans van Basket Vlaanderen nog aan. 3x3 brak door als internationale competitie op de Olympische Jeugdspelen van 2010 in Singapore en nam sindsdien een hoge vlucht dankzij de lancering van de jaarlijkse FIBA 3x3 World Tour voor stadsteams en de FIBA 3x3 World & Continental Cups voor landenteams. Op 9 juni 2017 werd 3x3 toegevoegd aan het olympisch programma, te beginnen met de Spelen van Tokio. De Belgian Lions 3X3 zijn nog in de running voor een stek op de Spelen in Tokio 2021. Zij kampen volgend jaar (26 tot 31 mei) op het preolympisch tornooi in het Oostenrijkse Graz voor een olympisch ticket.

Kalender Belgium 3X3 Masters:

5/7 Knokke

11/7 Brussel

18/7 Hasselt

25/7 Antwerpen

26/7 Finals: Antwerpen

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.