Zuid-Afrikaan wint eerste rit virtuele Tour, Mathieu van der Poel vierde

Zuid-Afrikaan wint eerste rit virtuele Tour, Mathieu van der Poel vierde

Ryan Gibbons (NTT Pro Cycling) heeft zaterdag de eerste rit van de virtuele editie van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Zuid-Afrikaanse kampioen sprintte in het slot van een etappe van 36 km sneller dan de Canadees Pier-André Coté, de Australiër Nick Schultz en de Nederlander Mathieu van der Poel. Greg Van Avermaet was de eerste Belg op de negende stek.

Bij de vrouwen, die hetzelfde parcours reden, ging de zege naar de Britse April Tacey (Drops). Ze haalde het in de sprint voor de Amerikaanse Kristen Faulkner en de Nederlandse Chantal Blaak.

Zondag staat de tweede van in totaal zes etappes op het programma. De virtuele ritten duren ongeveer een uur. Tourorganisator ASO creëerde samen met het onlinetrainings- en raceplatform Zwift een allereerste virtuele Ronde van Frankrijk. De opbrengsten gaan naar vijf goede doelen.

De echte Ronde van Frankrijk, uitgesteld omwille van de COVID-19-pandemie, begint op 29 augustus in Nice.

Bij de vrouwen werd het ook een massasprint. De 19-jarige Britse April Stacey won voor de Amerikaanse kristen Faulkner en voormalig wereldkampioene Chantal Blaak.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.