Vrouw (32) overlijdt na val uit achtbaan in Frans pretpark op tweede verjaardag van haar zoontje

Vrouw (32) overlijdt na val uit achtbaan in Frans pretpark op tweede verjaardag van haar zoontje

Deze attractie werd een vrouw fataaal Foto: RR

In een pretpark in het Franse Saint-Paul is zaterdagmiddag een vrouw om het leven gekomen na een val uit een achtbaan. Volgens Franse media zag haar familie het ongeval gebeuren. Zij waren naar het park gekomen voor de tweede verjaardag van het zoontje van het slachtoffer.

“Er is zaterdag een ongeval gebeurd op de attractie Formule 1 (...) Een passagier is gevallen uit een voertuig dat reed op een attractie van het type rollercoaster, terwijl die in werking was”, zo stelt het Parc Saint-Paul in de mededeling.

De brandweerlui kwamen ter plaatse en probeerden het slachtoffer tevergeefs te reanimeren. De vrouw was 32 jaar oud. Niemand anders raakte gewond. De brandweer gaf geen verdere informatie.

Na het ongeval werd het Parc Saint-Paul onmiddellijk gesloten. Het park ten noorden van Parijs houdt zich “ter beschikking” van de brandweer en de gendarmerie, aldus de mededeling.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat met deze attractie een dodelijk ongeval gebeurt. In augustus 2009 kwam een 35-jarige vrouw om het leven in dezelfde rollercoaster. Het park ging destijds vrijuit voor de rechter, die oordeelde dat het ongeval gebeurd was door ongewoon gedrag van het slachtoffer. In 2005 raakten vier mensen nog zwaargewond in het park toen bij een andere attractie een gondel loskwam.

Corrigeer

NIEUWS