Indiër koopt gouden mondmasker ter waarde van 3.500 euro: “Niet zeker of het me zal beschermen”

Indiër koopt gouden mondmasker ter waarde van 3.500 euro: “Niet zeker of het me zal beschermen”

Shankar Kurhade liet het gouden masker maken nadat hij iemand had gezien met een masker van zilver. Foto: AFP

In India heeft een man 3.500 euro uitgegeven voor een op maat gemaakt, gouden mondmasker. Aan het masker, bedekt met 60 gram goud, is acht dagen gewerkt.

De 49-jarige Shankar Kurhade, een zakenman uit de stad Pune in het westen van India, versiert zich naar eigen zeggen graag met gouden sieraden, inclusief een armband, ketting en ringen die hij aan elke vinger van zijn rechterhand draagt. Hij kwam op het idee om een gouden mondmasker te bestellen, omdat hij een andere man had gezien met een zilveren.

“Het is een dun masker met kleine poriën die me helpen ademen”, zei hij tegen AFP. “Ik weet niet zeker of het efficiënt is om me tegen het coronavirus te beschermen, dus ik neem ook andere voorzorgsmaatregelen.”

In India, dat het dragen van een mondmasker heeft verplicht, zijn nu al 650.00 besmettingen met het coronavirus bevestigd. Het Aziatische land ging op 25 maart in lockdown en versoepelde de coronamaatregelen sinds midden mei. Binnenlandse vluchten en treinverbindingen werden hervat en kantoren en openbare markten gingen opnieuw open.

Sedert 1 juni werden echter 458.000 nieuwe besmettingen geregistreerd. In verschillende streken van het land werden dan ook nieuwe lockdowns ingevoerd, onder meer in de miljoenensteden Bombay en Chennai. Tot nu bezweken in India al 18.655 mensen aan COVID-19.

Corrigeer

NIEUWS