Tiener reageert dolgelukkig wanneer hij negen maanden na zwaar ongeval weer kan rechtstaan

Tiener reageert dolgelukkig wanneer hij negen maanden na zwaar ongeval weer kan rechtstaan Video: Facebook

29 juni was een zeer heuglijk moment voor JJ Hodge en zijn gezin. De 17-jarige Amerikaan kon negen maanden na een zwaar verkeersongeval weer rechtstaan, en dat leverde een geweldige reactie op. “Oh man, wat ben ik groot!”, zei hij meteen, tot hilariteit van zijn moeder.

De jongeman liep een letsel aan zijn ruggenmerg op nadat hij van het dak van een rijdende wagen viel. “Ik kan me nog flarden herinneren van het ongeval”, vertelde JJ. “Ik weet nog dat ik van de auto viel en nadien onder een andere wagen terechtkwam. Mijn vriend Cole moest me helpen om me van onder het voertuig te krijgen.”

Sindsdien bezocht hij al drie revalidatiecentra, met deze mijlpaal tot gevolg. “Het personeel van NextStep Raleigh focust zich nu op zijn romp, zodat die sterker kan worden”, vertelde zijn moeder Beth, die de video op Facebook postte. “Dat moet hem in staat stellen om zichzelf uit of naar zijn rolstoel te verplaatsen. Op termijn zou hij ook een gewone rolstoel kunnen gebruiken in plaats van een elektrische. Het wordt een lang en moeizaam proces, maar JJ is klaar voor de uitdaging.”

bekijk ook

Na dertien jaar in rolstoel: jongeman verbaast dokters met eerste stappen op strand

Rolstoelgebruiker tikt foutgeparkeerde motorrijder op de vingers, maar dat draait uit op felle discussie

Heftig: schilder valt tien meter naar beneden nadat gefrustreerde rolstoelgebruiker ladder onderuit haalt

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees