Zwembad leeg, kelder onder water: openluchtbad Kortrijk moet alweer dicht

Zwembad leeg, kelder onder water: openluchtbad Kortrijk moet alweer dicht

Elewin Werbrouck hoopt dat het probleem snel gevonden wordt, zodat het openluchtzwembad terug open kan. Foto: eva, loh

Kortrijk -

Het openluchtzwembad in Kortrijk is tijdelijk dicht. Zondagmorgen werd vastgesteld dat het zwembad was leeggelopen en dat er water in de kelder stond. “Dit is weeral een zware tegenslag”, zucht centrummanager Elewin Werbrouck.

Vorige week was er grote euforie bij zwembadexploitant Lago. Na meer dan drie maanden mochten de zwembaden terug open. Maar nog geen halve week later moet Lago alweer afrekenen met een nieuwe tegenslag.

Het openluchtzwembad aan de Abdijkaai zal minstens maandag en dinsdag gesloten blijven. Zondag moest het zwembad noodgedwongen sluiten omdat het bad leegloopt. “Zondagmorgen is vastgesteld dat het water in het zwembad opvallend laag stond. Na controle bleek dat de kelder onder water stond”, vertelt Elewin Werbrouck. "Zaterdag was het zwembad open en was er geen enkel probleem. Er moet dus ’s nachts wat fout gegaan zijn. We hadden geen weet van problemen, maar natuurlijk is het een oud complex. We weten niet wat de toestand van de buizen en zo is.”

Beperkt aantal bezoekers

Er wordt onderzocht wat de problemen heeft veroorzaakt. “We hopen dat we snel gaan weten wat er aan de hand is. Hopelijk is het een probleem dat snel kan verholpen worden en kunnen we woensdag terug open. We hadden echt wel gerekend op het openluchtzwembad.”

De openbare zwembaden mochten dan wel op 1 juli terug opengaan. Maar de heropening gaat wel gepaard met tal van veiligheidsmaatregelen. Zo mag er maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. “Daarom is het openluchtzwembad belangrijk voor ons, bij mooi weer kunnen daar nog heel wat mensen naartoe.”

Derde tegenslag

De problemen in het openluchtzwembad zijn alweer een zware tegenslag. Vorig jaar was er de brand in het nieuwe zwembad en dit voorjaar was er dan de sluiting door de coronacrisis. “We waren heel blij dat we opnieuw konden opengaan. Jammer genoeg hebben we nu weeral een tegenslag. Hopelijk kunnen we de problemen snel oplossen en blijven we daarna gespaard van nieuwe problemen”, zegt Elewin.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio