Vrouw tracht om akelig dicht te poseren bij wilde beer en bekoopt dat bijna met haar leven

Vrouw tracht om akelig dicht te poseren bij wilde beer en bekoopt dat bijna met haar leven Video: ViralHog via KameraOne

Sommigen hebben er veel voor over een prachtige foto te scoren. Zo ook deze dame in Roemenië, die in een bos in Bacau probeerde om akelig dicht bij een wilde beer te poseren. Daar was het dier niet mee gediend: de beer zette plots een aanval in, maar de vrouw kon gelukkig op tijd ontkomen.

Ooggetuigen konden het hallucinante tafereel filmen, waarna het filmpje viraal ging via TikTok. De lokale autoriteiten waarschuwen om de dieren niet te benaderen en te voederen. “De beer is een wild en wettelijk beschermd dier, geen huisdier”, vertelde minister van Milieu Costel Alexe. “Een beer die denkt dat hij altijd koekjes en wafels op deze manier kan krijgen, zal zich nooit meer aan de natuur kunnen aanpassen.”

Gelijkaardige situaties komen wel vaker voor in het land. Mensen zoeken er steeds vaker de grens op om wilde dieren te voederen, met de levensbedreigende incidenten tot gevolg. Specialisten pleiten er daarom voor dat de praktijken verboden worden.

bekijk ook

Beer zit serieus in de problemen, maar mensen kunnen hem redden

Beer wordt vrijgelaten maar heeft nog een eitje te pellen met boswachters

Beer zit man achterna want die heeft iets dat hij wel erg graag wil

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees