Boek laat kinderen spelen en bewegen in eigen buurt

Edegemse kinderen krijgen doe-boek voor de vakantie

Edegemse kinderen krijgen doe-boek voor de vakantie

Jeugdschepen Lawrence Vancraeyenest met het doe-boek Foto: Gemeente Edegem

Edegem -

Bij alle Edegemse kinderen van 6 tot 12 jaar valt tegen het begin van de zomervakantie een blijf-in-je-buurtboek in de brievenbus. Het boek moet de kinderen ideeën geven om in de eigen buurt te spelen en te ravotten.

De gemeente schenkt de 1.794 boeken omdat veel gezinnen deze zomer hun vakantie in eigen land zullen doorbrengen. “De Edegemse speelpleinwerking SPED kreeg al groen licht om dit jaar een geanimeerde speelzomer te organiseren. Daarnaast brachten we een zomerspecial uit van ons Edegem Magazine met doe-opdrachten om de thuisvakantie nog leuker te maken met onder andere fiets- en wandelroutes. Nu bieden we met dit doe-boek nog meer interactieve zomerinitiatieven en activiteiten aan voor kinderen van 6 tot 12 jaar”, legt jeugdschepen Lawrence Vancraeyenest (N-VA) uit.

De Edegemse kinderen kunnen iedere dag activiteiten uit het boek doen, zoals Olympische buurtspelen, maar de gemeente zal hen helpen om deze activiteiten nog meer te laten leven. Zo zal de actie om een brief aan de burgemeester te sturen ondersteund worden. Uit alle inzendingen van de doe-boeken zal burgemeester Koen Metsu iemand uitloten die effectief één dag burgemeester mag zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio