Arnout Hauben hangt wandelschoenen aan de haak

Arnout Hauben hangt wandelschoenen aan de haak

Meer dan vijfhonderd kilometer legden ze samen te voet af. In één ruk, omdat er haast achter zat. Arnout Hauben en co. eindigen hun opnames van ‘Dwars door België’ in Aarlen.

Normaal gezien zouden Arnout Hauben, klankman Ruben Callens en cameraman Philippe Niclaes in deze periode de laatste afleveringen van het nieuwe Eén-programma Dwars door de Middellandse Zee hebben ingeblikt. Toen die trip door het coronavirus abrupt moest worden stopgezet, waren nog maar vijf van de negen afleveringen klaar. Halsoverkop beslisten Arnout en co. een wandeltocht in eigen land te starten: langs de GR129. Eén lange wandeltocht, met rugzak. Terug naar de basis dus. Hun reis startte in Brugge en eindigde zopas in de oudste stad van Wallonië, Aarlen, bij de grens met Luxemburg.

Samen legden ze meer dan 500 kilometer te voet af. Omdat er haast was gemoeid met de opnames, besliste het trio de wandeltocht in één ruk af te leggen. Op 10 juni werden de eerste opnames gemaakt, en na 24 dagen kwamen ze op hun eindpunt aan. Van rust is nu nog geen sprake, want alle beelden moeten onmiddellijk gemonteerd worden. Dan zie je hoe Arnout de kleine en grote verhalen uit de geschiedenis van ons land opzoekt. Met dank aan de mensen die hij tegenkwam. Het resultaat is vanaf september te zien op Eén. (

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees