Elk een boom of drie struiken: gemeente trakteert opnieuw op groen

Elk een boom of drie struiken: gemeente trakteert opnieuw op groen

Bomen afhalen, een familiemomentje in 2018 Foto: ghl

Lochristi -

Het was driejaarlijks beloofd, maar er is ondertussen een jaartje afgeknibbeld: in het najaar kan u opnieuw uw tuin wat meer opfleuren met een gratis boom, drie struiken of kleinfruit. Een biodivers cadeautje van Lochristi.

Private tuinen hebben we genoeg, maar misschien heeft u er gewoon een saai gazon neergepoot waarop u zich de benen van onder het lijf loopt om het gras kort te maaien in plaats van ervan te genieten. Om wat meer leven in uw tuin te brengen, lanceert Lochristi nog maar eens ‘elk een boom.’

Voor elk particulier adres kan u vanaf begin september tot eind oktober online uw exemplaar reserveren. Keuze genoeg: een appelboom, boswilg, gewone esdoorn, vogelkers, lijsterbes of wintereik bij de bomen, egelantierroos, gele kornoelje, hazelaar, sleedoorn, sporkehout of wollige sneeuwbal bij de struiken, waarvan u er drie mag reserveren. Aalbessen en braambessen in huis halen kan ook, die gedijen op een klein plekje of op uw terrasje.

Elk een boom of drie struiken: gemeente trakteert opnieuw op groen
Elk een boom, elk een aanhangwagen Foto: ghl

Afhalen van uw plantgoed is nog een eind weg: 27 en 28 november 2020, met vooraf door uzelf vastgelegde tijdstippen dit keer en dat heeft te maken met de exit uit de coronacrisis. Niet meer achter het gemeentehuis ook met bomen sjouwen, maar aan de jeugdlokalen Orphanimo in de Koning-Albertlaan.

Inschrijven kan vanaf begin september door deze link aan te klikken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio