F1-team krijgt boete van 5.000 euro voor losgekomen wiel

F1-team krijgt boete van 5.000 euro voor losgekomen wiel

Alfa Romeo F1-bolide Foto: Alfa Romeo Racing

Het was één van de beelden van de eerste race van het nieuwe F1-seizoen: een wiel dat plots loskwam bij de F1-bolide van Kimi Raikkonen. Het Alfa Romeo F1-team kreeg er een boete van 5.000 euro voor.

LEES OOK. Valtteri Bottas wint incidentrijke GP van Oostenrijk

Tijdens de voorlaatste safety car-fase van de GP van Oostenrijk besloot het Alfa Romeo Racing team om Kimi Raikkonen binnen te roepen voor een nieuw setje banden. Ze hoopten zo om de Fin alsnog van op de twaalfde plaats in de punten te krijgen.

Toen de safety car van de baan ging en alle rijders in de laatste bochten van het circuit versnelden, kwam echter plots het rechter voorwiel van Kimi Raikkonen zijn F1-bolide los. De Fin kwam met drie wielen stil te staan op het rechte stuk langs start-finish terwijl zijn wiel tegen hoge snelheid weg bolde. Een zeer gevaarlijke situatie en daarom is de FIA zeer streng wat betreft het bestraffen van dergelijke situaties.

Uit onderzoek van de stewards bleek dat het wiel tijdens de pitstop niet goed vast werd gezet en er werd het Alfa Romeo F1 team dan ook een geldboete opgelegd van 5.000 euro.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

  • VIDEO: Kimi Raikkonen verliest een wiel van zijn F1-bolide
  • Lewis Hamilton na tijdstraf voor aanrijding: “Ik vond het een race-incident”
  • VIDEO: 14 F1-piloten knielen tegen racisme, 6 F1-piloten knielen niet
  • Charles Leclerc na onverwachte podiumplaats: “Dit voelt als een overwinning”
  • Lewis Hamilton: “Sommige F1-piloten begrijpen de racisme-boodschap nog steeds niet”
  • Corrigeer