Tibetaanse gemeenschap viert Dalai Lama in Mortsel

Tibetaanse gemeenschap viert Dalai Lama in Mortsel

Foto: Filip Spoelders

Mortsel / Schoten -

De Dalai Lama wordt vandaag 85. Dit is een officiële feestdag voor de Tibetanen en dus ook voor de Tibetaanse gemeenschap in België. Ieder jaar wordt dit gevierd met een groots eet- en dansfeest aan de tempel in Schoten, maar ook voor de Tibetanen heeft corona zijn gevolgen.

“Normaal vieren we de verjaardag van zijne heiligheid met veel volk. Na het eten dansen we tot een stuk in de nacht, dat is nu niet mogelijk. In Schoten kregen we de toestemming om met veertien personen deze belangrijke datum te vieren, maar we wilden graag met meer samenkomen”, legt Lobsang Wangpo van de Tibetaanse gemeenschap uit.

Tibetaanse gemeenschap viert Dalai Lama in Mortsel
Foto: Filip Spoelders

Daarom werd er voor één keer uitgeweken naar de feestzaal Shangri-La in Mortsel. Het verkorte programma begon op de parking met de gezangen en gebeden rond het ‘geluksvuur’ dat de Tibetanen naar de hele wereld richten. De vijftig aanwezigen hadden allemaal een mondmasker bij.

Na deze plechtigheid trokken de Tibetanen naar binnen voor een feestmaal onder het oog van de Dalai Lama die met verschillende foto’s zeer duidelijk aanwezig was in de zaal.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio