Renster die legendarisch interview gaf na Ronde van Vlaanderen krijgt goed nieuws: “Ready to put the hammer down!”

Renster die legendarisch interview gaf na Ronde van Vlaanderen krijgt goed nieuws: “Ready to put the hammer down!”

Cecilie Uttrup Ludwig (rechts) werd in 2019 derde in de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Foto: Photo News

Cecilie Uttrup Ludwig rijdt twee jaar langer bij het Franse FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope. De 24-jarige Deense renster is naar eigen zeggen “door het dolle heen”. En ze is niet aan haar proefstuk toe.

Ludwig reed tot 1 oktober 2019 voor Bigla. Drie dagen eerder reed ze haar sindsdien laatste wedstrijd. Ze eindigde toen als 30ste op het WK. Eerder op het seizoen won ze de Grand Prix de Plumelec-Morbihan Dames en de bergtrui in de Ronde van Schotland. Ereplaatsen fietste ze bij elkaar in de Ronde van Vlaanderen (3de), Strade Bianche (5de), Amstel Gold Race (6de), Waalse Pijl (8ste) en Luik-Bastenaken-Luik (10de).

Door omstandigheden kon ze dit seizoen echter nog niet uitblinken in het shirt van haar nieuwe ploeg. Toch besloot FDJ het contract van Ludwig met twee jaar te verlengen.

“Ik ben door het dolle heen om nog twee jaar de kleuren van FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope te dragen”, aldus de Deense. “Ik kan niet wachten to put the hammer down in de koers met mijn Franse familie. Ik ben ervan overtuigd dat we door hard werken fantastische dingen kunnen bereiken.”

Met die Engelse uitdrukking verwees Ludwig natuurlijk naar haar memorabel interview na de Ronde van Vlaanderen. Ze ging toen de hele wereld rond dankzij haar enthousiasme.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.