Uber koopt Amerikaanse maaltijdbezorger voor 2,65 miljard dollar

Uber koopt Amerikaanse maaltijdbezorger voor 2,65 miljard dollar

Foto: REUTERS

Uber Technologies, het bedrijf achter de taxiapp Uber en maaltijdbezorgbedrijf Uber Eats, lijft het Amerikaanse Postmates in. Voor de sectorgenoot op het vlak van maaltijdbezorging telt Uber 2,65 miljard dollar (ongeveer 2,35 miljard euro) neer. De deal wordt volledig in aandelen afgehandeld.

Dankzij de deal gaat UberEats rivaal Grubhub voorbij op de Amerikaanse markt, maar het nieuwe bedrijf wordt niet zo groot als marktleider DoorDash. De directies van beide bedrijven staan achter de transactie en aandeelhouders die goed zijn voor een meerderheid van de stukken in Postmates hebben ook hun steun toegezegd.

Eerder werd er door Postmates nog nagedacht over een beursgang. De onderneming registreerde haar beursplannen begin vorig jaar, maar zette de stap toch niet.

De nieuwe deal past in een reeks overnames en financieringen in de sector. Zo roerde Just Eat Takeaway zich al met de fusie tussen het Britse Just Eat en Takeaway.com en door de overname van Grubhub. Ook Uber was geïnteresseerd in die laatste partij, maar trok zich op het laatste moment terug.

De overname kan naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar worden afgerond.

Corrigeer

NIEUWS