Joepla in bubbels komt op dreef: 260 kinderen op het speelplein

Joepla in bubbels komt op dreef: 260 kinderen op het speelplein

Een speelse Joepla-bubbel ziet er zo uit Foto: gcl

Lochristi -

Speelpleinwerking Joepla is aan haar eerste échte speelweek begonnen. “Corona zal altijd een beetje een spelbreker zijn, maar maandagmiddag waren we al met 260 kinderen. Een heel verschil met de trage start van vorige week”, zegt verantwoordelijke Gwynn Coumans.

“Je mag nog zo voorbereid zijn op alles, het is altijd afwachten wat de realiteit aan de ingang van de dertien bubbels geeft”, kijkt Gwynn terug op de eerste halve week. “Er waren op dag één zo’n 150 kinderen. Het regende die ochtend heel hard en de zon kwam er net bij opening pas doorpiepen. Dat heeft heel ontradend gewerkt, en de toeloop bleef dus uit. Slechts vijf niet vooraf ingeschreven kinderen kwamen zich te elfder ure nog aanmelden om mee te spelen.”

“ Elk nadeel heeft zijn voordeel, dus voor ons was dat eigenlijk wel de gedroomde start van het ‘Joepla na corona’-experiment. “Er was geen chaos aan de poort en de druk op de bubbels werd daardoor in de halve startweek voor ons ook niet te groot.”

Joepla in bubbels komt op dreef: 260 kinderen op het speelplein

Spelbreker

De reacties van de ouders waren heel lovend: “De organisatie en de duidelijke communicatie werden duidelijk naar waarde geschat. Er werd wel vastgesteld dat de vrijheid van de andere jaren voor een deel beperkt was. “Dat is natuurlijk een realiteit waarbij we ons moeten neerleggen”, klinkt het. “Hoe je het draait of keert, corona zal deze zomer – net zoals op zoveel plaatsen waar men alternatieven zoekt – altijd een beetje de spelbreker zijn.”

Joepla in bubbels komt op dreef: 260 kinderen op het speelplein

Ondertussen verzamelden maandagmiddag – ook een dag die met kwakkelweer begon, maar waar de zon het toch nog haalde – al 260 kinderen in de Koning-Boudewijnlaan voor een rondje speelplezier. “Een duidelijk verschil met vorige week, we komen dus goed op dreef. En een geruststellende gedachte: het verliep allemaal heel erg vlot”, besluit de man die samen met een enthousiast team van animatoren Lochristi leert spelen. En dat in tijden dat er 40 procent minder buiten wordt gespeeld dan tien jaar terug. Ook al een verdienste, toch? ghl

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio