Federer mikt op Wimbledon 2021: 38-jarige Zwitser bracht lockdown hoog in Zwitserse bergen door

Federer mikt op Wimbledon 2021: 38-jarige Zwitser bracht lockdown hoog in Zwitserse bergen door

Roger Federer wil nog eens schitteren op Wimbledon. Foto: Photo News

Roger Federer herstelt voorspoedig van de tweede knieoperatie die hij begin juni onderging. De 38-jarige Zwitser is aan een revalidatie begonnen die hem in topvorm naar Wimbledon 2021 moet brengen, zijn volgende grote afspraak.

Federers jongste wedstrijd dateert van 7 februari, toen hij in Zuid-Afrika een liefdadigheidsduel afwerkte tegen Rafael Nadal. Twee weken later werd zijn weerbarstige knie geopereerd. Vervolgens dwong het coronavirus ook de meest gelauwerde tennisser aller tijden in een lockdown. “Al 25 jaar reis ik de wereld rond. Nooit was ik langer dan vijf opeenvolgende weken thuis, terwijl ik nu al meer dan vier maanden bij mijn gezin verblijf. Het leerde me wat telt in het leven: vriendschap, familie, gezondheid.”

Zwitserse bergen

Federer bracht de lockdown samen met zijn vrouw en vier kinderen hoog in de Zwitserse bergen door. Hij verdeelde zijn tijd tussen gezin, zaken, revalidatie en huishoudelijke klusjes. “Ik ben heel voorzichtig geweest. Wij wonen in de bergen, ver weg van de bewoonde wereld, waar amper iemand passeert. Ik heb zelfs mijn ouders drie maanden lang niet gezien.”

Toen de eerste ingreep aan de knie niet werkte, volgde in juni een tweede operatie. Meteen ging de rest van 2020 op de schop. “Nu wil ik elke dag stap voor stap mijn fysieke conditie verbeteren. Tegen Wimbledon volgend jaar wil ik mijn beste niveau weer bereiken.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.