Wout van Aert deelt stevige cijfers van Spaanse trainingsweek en legt collega die paniek wil zaaien ‘het zwijgen op’

Wout van Aert deelt stevige cijfers van Spaanse trainingsweek en legt collega die paniek wil zaaien ‘het zwijgen op’

Foto: Photo News

Wout van Aert vertoefde de voorbije week in Spanje. De Kempenaar haspelde er heel wat kilometers af met het oog op de herstart van het wielerseizoen.

De renner van Jumbo-Visma krijgt een druk programma voorgeschoteld vanaf augustus. Met eerst onder anderen de Strade Bianche en Milaan-San Remo, gevolgd door de Tour de France en dan de ‘voorjaarsklassiekers’ à la Ronde van Vlaanderen in oktober.

Voorbereiding is alles en dus trok Van Aert naar Rupit in Catalonië, een dikke 100 kilometer ten noorden van Barcelona. Hij legde er op zeven dagen tijd en in ruim 32 uur op de fiets meer dan 1.000 kilometer af, zo bleek maandagavond uit een tweet van de man uit Herentals.

Van Aert trekt nu naar het Franse Tignes voor een hoogtestage met Jumbo-Visma, maar eerst moest hij nog een collega het zwijgen opleggen. Stijn Steels van Deceuninck - Quick-Step vroeg zich (al lachend) af of Van Aert met wat paniek zit voor de aanstormende koersen. Een reactie die likes kreeg van onder anderen Yves Lampaert, Oliver Naesen en Davide Bramati.

Maar Van Aert liet zich niet kennen...

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.