Dansen op een trouwfeest… en 2 dagen later weer niet: “Dit is niet ernstig meer”

Dansen op een trouwfeest… en 2 dagen later weer niet: “Dit is niet ernstig meer”

Foto: rv

Lochristi -

Een gezellige trouwpartij tot één uur ’s nachts in postcoronatijd. Met een dansje, zij het in bubbels van vijftien. Feestzaaluitbaters grepen zich vast aan de strohalm. Helaas: het ministerieel besluit werd zogezegd fout geïnterpreteerd en iedereen zit opnieuw op zijn stoel. “Niet ernstig meer”, reageren Herman Windey van ‘Kasteel van Saffelaere’ en Tom Mestach van ‘Feestzaal Breughel’.

“Mensen hadden weer hoop, maar die is na twee dagen al de kop ingedrukt”, zucht Herman Windey. “Ik heb net nog een dame aan de telefoon gehad met wie we al een eind gevorderd waren om haar feest op 21 augustus te laten doorgaan. Die was natuurlijk dolgelukkig dat het opnieuw kon. Maar ondertussen heeft ze het nieuws van de interpretatiefout al gehoord. En wil ze nu weer wat bedenktijd, logisch.”

2020 verloren

“Het kalf is verdronken”, zucht ook Tom Mestach van Feestzaal Breughel. “Feestvierders, toekomstige bruidpaartjes, jubilarissen. Er is voor niemand nog perspectief en dat is het wat het zo frustrerend maakt voor mij en mijn klanten. We kunnen nog wat creatief handelen binnen de afgesproken lijntjes, maar eerlijk: ik geloof niet meer in beloftes om het nog recht te trekken en het meteen nog ingewikkelder te maken. Duidelijk zijn en meedenken is blijkbaar niet aan onze beleidsvoerders besteed. Uitkijken naar september? Ach, het eventjaar 2020 is verloren, ik leg er mij bij neer en veel andere collega’s ook.”

“Geen perspectief, geen visie”, het is ook wat Herman Windey het meest tegen de borst stuit in het té gekke verhaal van de corona-exit voor de eventsector. “Hoe het komt? Weten ze het zelf niet? Geen idee, het enige wat ik weet, is dat het erover is. Met de recente maatregel waren we op weg naar een versoepeling. Een huwelijksfeest afsluiten om één uur ’s nachts na een dansfeest. Het gaf toch al wat ruimte, want wat in de uren daarna gebeurt, is niet altijd fraai meer”, lacht de patron van ’t Kasteel van Saffelaere. “Als je dat goed bespreekt met de klanten, kan je dat mooi afronden tegen dan, eventueel nog met een verrassing. Maar kijk, ijdele hoop want het mag alweer niet meer.”

“Van beleidsmakers mag je op zijn minst toch wel de nodige coördinatie verwachten, in plaats van dit soort besluiteloosheid”, besluiten de teleurgestelde feestplanners Tom en Herman.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio